Scroll to top
Sport og kultur

H.C. Andersens Hus

I hjertet af Odense ligger museet H.C. Andersens Hus, der byder på en rejse gennem forfatterens kreative univers og hans eventyr. Projektet omfatter arkitektonisk belysning af indendørs arealer, herunder lysdesign til café, museum, foyer og administration samt udendørsbelysning i Eventyrhavens flere niveauer.

Fælles for hele projektet er, at vi hos Teamtronic har kundetilpasset belysningen samt designet af vores indendørs- samt udendørsarmaturer. Til belysning i café, foyer, gangarealer med mere har vi leveret vores attraktive spotlight T-Arche F1. Spotlightene er leveret i en særlige RAL-farve, der matcher bygningskonstruktionen af træbjælker. Til museets gennemgående lysgang og trappetårne har vi leveret effektfulde lysbånd, som giver danner en diskret oplyst sti gennem museet.

Belysningen er leveret med Ra90 – 2700 kelvin, hvoraf den varme glød fra indendørsbelysningen strækker sig ud i den omkringliggende have. Desuden er alle armaturer med DALI lysstyring, som muliggør dynamiske dagslysafhængige belysningsscenarier.

Belysningsprojektet omkring H.C. Andersens Hus er desuden nomineret til Den Danske Lyspris 2023. Den Danske Lyspris uddeles af Dansk Center for Lys, som hylder veldesignede og veludførte lysprojekter i Danmark, hvor lysdesign understøtter arkitektur og løfte helhedsoplevelsen. Læs mere om nomineringerne til Den Danske Lyspris 2023 her

Bygherre: Odense Kommune
Arkitekter: Kengo Kuma, Cornelius Vöge, C & W Arkitekter
Lysdesign: Jesper Kongshaug
El-installatør: Linde-EL A/S

Del reference