Scroll to top
Kontor og industri

Kontordomicil – Odense

5E Byg har opført et indbydende og moderne kontordomicil på 6440 m2 i 4 etager. Kontordomicilet rummer 5E Bygs hovedkontor samt moderne kontorfaciliteter til udlejning.

Byggeriet er opført med henblik på at opnå DGNB guld-certificering, som bl.a. stiller store krav til bæredygtige kvalitets materialer samt drift, der sikrer optimale forhold i relation til miljø, økonomi og sociale forhold. Som et led i de sociale forhold vedrører et af kriterierne netop visuel komfort gennem belysning med henblik på sundhed, komfort, brugertilfredshed, funktionalitet og æstetik for kontordomicilet medarbejdere.

Til projektet har Teamtronic leveret en stilfuld belysningsløsning bestående af kundetilpassede Z-line linjeprofiler, som er gennemgående på alle etagerne i byggeriet. Her er valget til åbne kontormiljøer og mødelokaler faldet på sorte Z-line Suspended 53.8-80 i 3000 mm, som sikrer en alsidig og optimal grundbelysning til kontormiljøet. I kontordomicilets trappeforløb er der valgt sorte Z-line On 53.8-80 i 3000 mm samt sorte Z-line Wall 53.8-90 med direkte og indirekte lys på alle toiletter. Herudover er der også anvendt et udvalg af sorte armaturer som T-C1 Long, T-Prins og T-Thebe til kontordomicilet, samt T-Tornado G2 til parkeringshuset i 7 niveauer.

Fælles for alle armaturerne anvendt i kontordomicilet er, at armaturerne er dagslysstyret via DALI-2 drivere og sensorer. Det betyder at armaturernes lysniveau i kontordomicilet automatisk reguleres efter det naturlige lysindfald gennem vinduespartierne. Netop belysningen har afgørende betydning for komforten hos kontordomicilets medarbejdere, idet belysningen understøtter menneskets biologiske ur og hormonproduktion, som påvirkes af lyset gennem dagsrytmen og vejrforhold.

Belysningen fremmer ikke alene de sociale forhold gennem visuel komfort for kontordomicilets medarbejdere, men den samlede belysningsløsning bidrager også til at reducere driftsomkostningerne og energiforbruget som en del af kriterierne for at kunne opnå DGNB guld-certificering.

Projektet er udført i tæt samarbejde med 5E Byg og Hauge Installation.