Scroll to top
Sundhedssektor og medicinal

Hospitalenheden Vest, Fødeafdelingen

Hospitalsenheden Vest i Herning har dannet rammen om et forskningsprojekt hvis formål var, at undersøge omgivelsernes påvirkning på et fødselsforløb. For at skabe den mest trygge og hjemlige ramme for de fødende er både fødsel- og barselsstue indrettet med moderne og farverige møbler, højtalere med musik valgt efter eget ønske, mulighed for stemningsskabende billeder på væggene, dæmpbart lys i loftet med mere. Tilsammen skal dette skabe en positiv helhedsoplevelse og særlig stemning i rummet, hvor det kliniske udtryk nedtones.

I denne forbindelse har vi hos Teamtronic leveret indbygningsarmaturer med dynamisk døgnrytmelys på fødsel- og barselsstue. Det dynamiske døgnrytmelys er i denne forbindelse en del af helhedsoplevelsen af et fødselsforløb.

Hospitalsenheden Vest i Herning ønskede dynamisk døgnrytmelys, der var programmeret til, at følge den naturlige døgnrytme med en lav lysintensitet og gullig/rødlig farve morgen og aften, og en stærk intensitet med blålyst lys midt på dagen. Det er dog også muligt for den fødende og hendes pårørende at styre lyset via en tablet i rummet, hvorved der tages hensyn til deres præferencer for netop de omgivelser, der skaber ro og tryghed i en ellers stressende situation.

Skulle der opstå komplikationer under en fødsels er det muligt for jordmødrene og lægerne hurtigt at forvandle fødestuen til en fuldt oplyst hospitalsstue, hvor lysintensiteten er 100% med et hvidt/blåligt skær. Dette gøres blot, ved at trykke på en kontakt på vægen. Personalet på Hospitalsenheden Vest har dog endnu ikke haft brug for at trykke på knappen.

  • Anvendte Produkter

    T-HEE

  • Tags

    Dynamisk døgnrytmelys

Del reference