Scroll to top

Mary Elizabeth Hospital: Samarbejde, kvalitetssikring og teknisk innovation i byggeriets lys

Mary Elizabeth Hospital – en del af Rigshospitalet – er et hospital med mennesket i centrum, hvorfor der hos Teamtronic bliver lagt ekstraordinært fokus på nyeste teknologier og kvalitetstest af belysningsarmaturerne til projektet.

Tekniske installationer og belysning i fokus

Byggeriet af det 60.000 m2 nye hospital til børn, unge og gravide, Marry Elisabeth Hospital, er i fuld gang, og målet er klart! Et hospital, der revolutionerer oplevelsen for børn, unge, fødende og deres familier før, under og efter behandling.

Det er Wicotec Kirkebjerg A/S, som udfører alle de tekniske installationer på Mary Elizabeth Hospitalet – herunderelinstallationer. Teamtronic har vundet udbuddet som underleverandør til Wicotec Kirkebjerg A/S, hvorfor Teamtronic står for levering af alt indendørsbelysning til projektet.

”Hos Teamtronic er vi utrolig stolte af at blive en del af rejsen omkring Marry Elisabeth Hospital. Det er noget særligt for Teamtronic, at vi kan være med til at kaste lys over det innovative børnehospital og være med til at skabe de bedste rammer for patienter, familier og pårørende. Og at vi skal gøre dette i tæt samarbejde med Wicotec Kirkebjerg A/S, ser vi utrolig meget frem til,” siger Mathias Joachim Larsen, Adm. Direktør hos Teamtronic.

Tæt samarbejde – høje krav og standarder

På Mary Elizabeths Hospital stilles der ekstraordinære krav og standarder i forbindelse med opførelsen af det nye innovative børnehospital, hvor udbuddet er udarbejdet ud fra princippet ”best available technology”.

” Vi har sourcet de nyeste teknologier på markedet, der sikrer, at vores armaturer er udstyret med teknologi, som matcher Mary Elizabeths Hospitals ambitioner om at skabe det bedst mulige innovative børnehospital med de bedste teknologier,” fortæller Mathias Joachim Larsen, Adm. Direktør hos Teamtronic, og uddyber:

”Det gode samarbejde mellem Wicotec Kirkebjerg A/S og Teamtronic sikrer desuden, at krav og standarder bliver mødt på alle niveauer. Ved at arbejde tæt sammen kan vi sikre, at alle belysningsløsninger lever op til de særlige behov, som hospitalet kræver.”

Ved at arbejde tæt sammen kan Wicotec Kirkebjerg A/S og Teamtronic identificere eventuelle udfordringer eller områder, der skal forbedres og derved sikre, at de nødvendige tiltag bliver implementeret for at opfylde projektets krav. Desuden sikrer den klare og fælles forståelse af målet, at virksomhederne kan arbejde effektivt mod at opnå den ønskede kvalitet af belysningen.

Foruden Teamtronics egen QC-tests samt lysmålinger foretages der en uvildig tredjepartstest, der dokumenterer, at armaturerne overholder projektets krav og standarder.

Alt bliver tredjepartstestet

foto: tredjepartstest – overholdelse af krav og standarder.

”En tredjepartstest er en uvildig dokumentation på, at vi hos Teamtronic leverer et 100 procent pålideligt, kvalitetssikret og effektivt produkt i forbindelse med Mary Elizabeths Hospital. Derfor får vi tredjepartstestet alle vores belysningsarmturer hos Bolls,” fortæller Poul Nellemose, Tekniskchef hos Teamtronic.

Bolls Rådgivnings- & Testcenter har siden 2001 tilbudt professionel test- og ingeniørbistand ved CE-mærkning og internationale typegodkendelse. De udfører blandt andet en lang række tests og afprøvninger inden for EMC, el-sikkerhed, temperatur, fugt, vibrations, lys, IP og brændbarhed.

”Vi har en bred viden i forhold til standarder og direktiver inden for elektroniske og elektriske produkter – altså hvilke krav, der stilles til produkter, der sælges på det danske marked,” siger Marika V. Hermansen, Ingeniør hos Bolls.

I forbindelse med Mary Elizabeths Hospital foretager Bolls blandt andet grundige tests af belysningsarmaturernes lumen, CRI, kelvin, spectral lysfordeling, lys distribution, UGR-værdi. Desuden fortages der en flicker-test, hvor det sikres, at armaturerne overholder kravene om PSTIm<1 og SWM<0,4.

Bolls udarbejder herefter testrapporter, som dokumenterer resultaterne af de udførte tests jf. testparadigmernes procedurer og krav.

”Hos Bolls har vi en fastlagt procedure for, hvordan og hvornår vi kalibrerer alt vores måleudstyr. På den måde sikrer vi, at vores udstyr altid er opdateret. Vi er ikke akkrediteret, men står selv for kontrol og kalibring af vores udstyr,” fortæller Marika V. Hermansen, Ingeniør hos Bolls

Tidsplan

Der er afsat ca. 4 år til selve byggeriet, og målet er at hospitalet vil blive taget i brug i 2026, hvor personalet vil tage imod de første patienter og pårørende.

Byggepladsen er rigget op, og betonelementerne og facaden er blev sat op. Den sidste tid af byggeriet vil det meste foregå indendørs – herunder tekniske Installationer og belysning.

Mary Elizabeths Hospital er et partnerskab mellem Regionhovedstaden, Rigshospitalet og Ole Kirk’s Fond

foto: tredjepartstest foretages af Bolls Rådgivnings- & Testcenter